Hygiena 2013, 58(1):41-42 | DOI: 10.21101/hygiena.a0961

Ubírají se současné zahraniční trendy školního stravování správným směrem?

Veronika Šikolová, Sylva Štajnochrová
1 Státní zdravotní ústav, Centrum podpory veřejného zdraví, Praha
2 Masarykova univerzita, Lékařská fakulta, Ústav preventivního lékařství, Brno
3 Fakultní nemocnice u sv. Anny v Brně, Mezinárodní centrum klinického výzkumu, Brno

Článek přibližuje a srovnává nově přijaté změny ve francouzském a českém školním stravování. Porovnává rozdílné přístupy k řešení obdobného problému. Problematika nově přijatých změn se dotýká především zařazení masa na úkor zeleniny, luštěnin a ryb ve školní jídelně.

Vloženo: srpen 2012; Přijato: listopad 2012; Zveřejněno: březen 2013  Zobrazit citaci

ACS AIP APA ASA Harvard Chicago IEEE ISO690 MLA NLM Turabian Vancouver
Šikolová V, Štajnochrová S. Ubírají se současné zahraniční trendy školního stravování správným směrem? Hygiena. 2013;58(1):41-42. doi: 10.21101/hygiena.a0961.
Stáhnout citaci

Reference

  1. Billon K. Does a healthy school lunch have to include meat? The French government says 'yes', and bans vegetarianism in schools [Internet]. Karen Le Bilion; 2011 [cited 2012 Jun 27]. Available from: http://karenlebillon.com/2011/11/07/does-a-healthy-school-lunch-have-to-include-meat-the-frenchgovernment-says-yes-and-bans-vegetarianism-in-schools/#.
  2. Vyhláška č. 107/2005 Sb., o školním stravování, ve znění pozdějších předpisů. Sbírka zákonů ČR. 2005;částka 34:1114-20.
  3. Štajnochrová S. Doporučená pestrost v jídelním lístku [Internet]. Jídelny.cz; 2011 [cit. 27. června 2012]. Dostupné z: http://www.jidelny.cz/show.aspx?id=1105.
  4. Pečková M. Vegetariánství [Internet]. Jídelny.cz; 2004 [cit. 27. června 2012]. Dostupné z: http://www.jidelny.cz/show.aspx?id=143.
  5. Urieová L. Význam školního stravování ve výživě dětí [diplomová práce]. Brno: Masarykova univerzita; 2008.